Skip to content

Digital Sketches

digital citizen media, ict with a focus on Central Asia and the Middle East.

Bassel_iPad_liggend

Beschaafd bravoure, dat tekent Bassel. Kalm, zonder zijn stem te verheffen, staat hij vaak in het middelpunt. Mensen willen naar hem luisteren. Op zijn gemak houdt hij een presentatie over abstracte zaken zoals Creative Commons, vaak doorspekt met sprekende voorbeelden en subtiele grapjes.

Hij is niet alleen slim en charmant maar ook een spanningszoeker die de nieuwste telefoon van Samsung wil testen, die de snelste wil zijn op de jetski voor de kust van Beirut. Bassel zal als eerste het wachtwoord van het wifi netwerk van het hotel kraken terwijl hij ondertussen de blikjes bier uit de koelkast soldaat maakt.

Dit verhaal biedt een blik achter de schermen van het eerste revolutiejaar in Syrië. Deze uitgave van uitgeverij Fosfor is de vierde longread – langer dan een tijdschrift­artikel, korter dan een boek.

Billboard

Bassel, van nerd tot spil in het Syrische verzet tells the true story of the turbulent life of a young Syrian digital activist. Eventually Bassel has to pay a heavy price, as many with him.
 
A message from Bassel to the participants of the Arab Bloggers Meeting (20-24 January 2014, Amman)

%d bloggers like this: