Skip to content

Digital Sketches

digital citizen media, ict with a focus on Central Asia and the Middle East.

Deze week is het een jaar geleden dat schoolkinderen in Dara’a, een dorp in het zuiden van Syrië, vanwege het spuiten van graffiti met vrijheidsleuzen, in de gevangenis belandden. Dit ontketende de eerste openbare protesten in Syrië. Nu, een jaar later lijkt het einde van de opstand tegen het regime nog lang niet in zicht. Hoe nu verder?

Is de dialoog tussen de strijdende partijen inmiddels een gepasseerd station? Is de situatie in Homs een voorbode voor heel Syrië? Is een burgeroorlog onvermijdelijk? En wat kan de internationale gemeenschap doen?
Tijdens deze tweede Syrië- avond in Mezrab staat de rol van de internationale gemeenschap centraal. Tot nog toe toont het buitenland (van de VS, Arab League, EU tot Rusland en China) weinig tot geen daadkracht. Maar welke krachten komen los als het buitenland niets blijft doen? En wat zijn de gevolgen voor de buurlanden van Syrië, de regio en de rest van de wereld?

Over deze vragen en de actuele situatie in Syrië spreken onder andere Leon Wecke (Studiecentrum voor Vredesvraagstukken, Radboud Universiteit Nijmegen), Rosh Abdelfatah (Jasmijnplein, Arab Filmfestival) en Abrahim Miro (econoom). Met zaalgasten uit Damascus en Homs.

Gespreksleider Anne Salomons.
Dinsdag 6 maart. Locatie Galerie Mezrab, Domselaerstraat 120, Amsterdam

Deuren open: 19:00. Start 20.00 uur

%d bloggers like this: