Skip to content

Digital Sketches

digital citizen media, ict with a focus on Central Asia and the Middle East.

Terwijl demonstraties in Tunesiė en Egypte hebben geleid tot het afzetten van de respectievelijke regimes, lijkt de Arabische Lente in Syriė tot een uiterst gewelddadige halt te komen, met inmiddels meer dan 1700 doden, waarvan het overgrote merendeel burgers. Buitenlandse media worden niet in Syriė toegelaten en nationale en lokale media maken vrijwel uitsluitend propaganda voor het regime van president Bashar Al-Assad en de zijne.. Ondanks het schrijnend gebrek aan onafhankelijke nieuwsbronnen en het gewelddadige optreden van leger en veiligheidsdiensten blijken toch steeds meer Syrische burgers zich aan te sluiten bij de demonstraties tegen het regime. Hoe zijn de demonstraties georganiseerd? In hoeverre sturen lokale, nationale en internationale media deze demonstraties? En wat kan de wereld – en dan met name Nederland – doen om de Arabische lente in Syriė te ondersteunen?

Over deze vragen en de actuele situatie in Syriė spreken onder andere Alaa van Mierlo- Abdulfatah (bestuurslid Syrisch Comite, een van de initiatiefnemers van het Jasmijnplein), Francesca DeChatel (journalist/onderzoeker, voormalig eindredacteur Syria Today) en Adib Gezrawi (blogger, activist)

Het gesprek, onder leiding van journalist Anne Salomons, vindt plaats op donderdag 4 augustus 20.00 uur (zaal open 19.30), in Galerie Mezrab.
Voertaal: Nederlands
Mezrab/Artcage
Domselaerstraat 120
1093 MB Amsterdam

Phone: +31 61 477 5777

Advertisements

%d bloggers like this: