Skip to content

Digital Sketches

digital citizen media, ict with a focus on Central Asia and the Middle East.

Donderdag vierde de jongerenradio zender FunX zijn vijfde verjaardag. In stijl. In de Heineken Hal, naast de Amsterdamse Arena. De randstedelijke radiozender combineert succesvol informatie en muziek, voor en door jongeren, on- en off line. Dit alles onder het magistrale motto: Welkom bij jezelf.

Het officiele gedeelte begon om 17.00 hr met enkele OCW en Publieke Omroep felicitatie praatjes, in aanwezigheid van prinses Maxima. Zij vertrok weer voor het begin van de receptie. Het onderdeel ‘drinken’ ging gepaard met dim sum, garnalen, diverse gebakken balletjes en pastasalade.

Vanaf 20.00 hr werd het levendig in de concertzaal. Samen met enkele die hard ambtenaren van OC&W behoorden wij tot de ouderen onder het publiek. Gelukkig ben je nooit te oud om iets af te leren, zeker niet prettige feestjes bijwonen. Die avond passeerden in hoog tempo nationale en internationale artiesten de revue. Van Brainpower, Ali B, de Rotterdamse reggae artiest Ziggi, Khaled en Kenan Doğulu, de Turkse inzending voor het Eurovisie songfestival dit jaar (Shake It Up Shekerim).

Zoals het hoort, dreunde de hal in zijn voegen. Van het swingende programma is vooral de dansgroep ISH op mijn netvlies blijven staan. De manier waarop zij ruimte gebruiken, de humor en hun onorthodoxe danstechnieken zijn oogverblindend.

Foto’s van de avond in het fotoboek van FunX.

Advertisements

%d bloggers like this: